sábado, 27 de diciembre de 2014

Video i educació, Joan Farrés




Avui a classe hem treballat el primer capítol d'aquest llibre que va ser escrit per Joan Ferrés l'any 1988; ens parla d'un nou home,que té dos hemisferis cerebrals; per una banda, l'esquerre que és la part racional i on es troba l'intel·lecte, l'escriptura, el càlcul. I per altra banda, el dret, la part irracional, que és on es situen els records, les emocions, la creativitat.


També ens parla del nou món del coneixement, en el qual les noves tecnologies tenen molt de pes, atès que estan canviant el món i alhora a nosaltres mateixos. Aquest nou món tecnològic s'enllaça amb el nou llenguatge, ja que actualment la comunicació es dóna mitjançant la comunicació audiovisual i no per l'escrita, com anys enrere.

Respecte al llibre en general, té 6 temes principals els quals són:

1. Diferents modalitats que podem trobar del vídeo i d'algunes característiques.
2. Consells per a la utilització didàctica del vídeo.
3. Funcions que engloba el vídeo als diferents moments de la seva utilització.
4. Pautes per valorar l'ús correcte dels programes de vídeo.
5. Realització d'un programa didàctic en el qual s'usi el vídeo com a recurs bàsic.
6. Pautes metodològiques a seguir al moment de la realització del vídeo didàctic.

Per acabar, a partir del capítol comentat, vam veure dos vídeos molt diferents, en un es parlava de la història de Catalunya i anava acompanyat d'una música monòtona i no emotiva;  en canvi a l'altre hi apareixien dibuixos d'animals i la música anava canviat depenent de la situació. Després de visualitzar els dos vídeos ens vam adonar que del primer no recordàvem gairebé res i en canvi del segon ens enrecordàvem de la majoria.

A continuació, adjunto els vídeos esmentats prèviament :





No hay comentarios:

Publicar un comentario