lunes, 8 de diciembre de 2014

La wikipèdia







La wikipèdia és una enciclopèdia online, gratuïta i d'accés lliure. Conté informació corroborada, és a dir, continuament hi ha treballadors que confirmen que l'informació publicada és correcta. Tohom pot publicar informació a la wikipèdia o bé aportar-ne més. També podem modificar alguna informació si creiem que és incorrecta, facilitant en tot moment les nostres fonts. 

L'edició d'articles és fàcil i en qualsevol cas, si no sabem fer-ho existeixen cursos online de formació per aprendre a publicar nova informació en aquest portal web. 

A classe vam treballar el concepte de retornar a la wikipèdia part del que ella ens ha aportat al llarg del anys a tots nosaltres. És sorprenent com tots sempre ens descarreguem o copiem informació d'aquesta web, moltes vegades ni es cita i a sobre mai, publiquem informació, o aportem el nostre grà de sorra per contribuir en aquesta gran enciclopèdia online. 

Vaig decidir augmentar l'informació de la paraula : "imaginació", amb diverses webs oficials on hi han metolodogies per contribuir a l'imaginació i diverses informacions, ja que creia que la pàgina referent a aquesta paraula era massa curta. 

A partir d'aquí, us deixo a vosaltres el poder de decidir si en voleu contribuir a millorar entre tots aquesta web o decidiu només prendre informació sense retornar res. 


La Viquipèdia té cinc pilars a seguir:

1. S'ha d'esforçar per aconseguir la certesa dels continguts que penja. Ha de mostrar objectivitat i no donar opinions personals.
2. Per poder contrastar la informació, es busca un punt de vista neutral de manera que la informació pugui ser contrastada des de diversos angles possibles.
3. És una eina en què tothom hi pot col·laborar, distribuir i modificar lliurement.
4. És importat que se segueixin les normes d'etiqueta, no contraposar-se amb els altres.
5. 
No hi ha més normes que aquests cinc pilars a seguir.


Diferència de wikis i Viquipèdia:
La Viquipèdia inclou tots els wikis, organitzats entre ells.

Adjunto el link del portal web : 


No hay comentarios:

Publicar un comentario