viernes, 26 de diciembre de 2014

Fem ús del glogster

                                   

Una eina web 2.0 per crear pòsters digitals és Glogster. En ell pots barrejar imatges, text, enllaços, múltiples dissenys i gràfics animats, música i vídeo i després compartir-lo amb gent.

En veure el potencial educatiu d'aquesta eina Glogster va crear Glogster EDU, especial per a educadors. La pàgina està en anglès. En Glogster EDU el docent es crea un compte i partir d'ell pot afegir fins a 200 estudiants en ell. També hi ha una galeria comuna de pòsters d'altres estudiants del món en la pàgina de glogster EDU.

Per a què puc utilitzar un glog? Fonamentalment com a suport de produccions orals, escrites o audiovisuals de l'alumnat:

1. Presentació de projectes d'investigació2. Realització de cartells de divulgació i animació sobre lectures realitzades en qualsevol matèria.3. Anuncis, campanyes publicitàries.4. Guies turístiques.5. Biografies.6. Reportatges.

També el professorat troba en Glogster una eina molt vàlida per presentar els continguts de forma més motivadora o proposar projectes de treball o seqüències didàctiques.

En qualsevol cas, les funcionalitats exposades ens remeten a una metodologia activa, de treball per projectes, en la que el desenvolupament de les competències es fa patent: s'aprèn fent.

Després els pòsters que un faci es poden veure en línia i també incrustar en una pàgina, com per exemple en la wiki de la teva classe, la xarxa wall.fm, el bloc, etc.

Per exemple, aquesta wiki és feta per diferents alumnes de primària de diferents països on s'utilitzen pòsters glogster per explicar la cultura dels seus països. Aquesta és la pàgina de Brasil:http://greetingsfromtheworld.wikispaces.com/Glogs+from+Brasil.

No hay comentarios:

Publicar un comentario