viernes, 26 de diciembre de 2014

Més idees que emocions

                                         



Hi ha moltes maneres d'expressar idees i d'exposar informació. A continuació us presento diferents programes que ofereixen diverses formes per fer-ho i que surten del marc tradicional.



Núvols de paraules: és un tipus de presentació, en la qual apareixen les paraules més utilitzades en el discurs. 



Per tal de prioritzar i destacar paraules es pot canviar el tamany i el color d'aquestes. És important tenir en compte a qui va destinada la presentació i quina estética té, ja que aquesta causarà un efecte al públic. Una web per construir núvols de paraules és Wordle.



Mapes conceptuals:és una manera de representar la informació gràficament i tots els conceptes que hi apareixen es poden relacionar i enllaçar entre ells. Aquesta tècnica ens ajuda a estructurar la informació de manera coherent i ajuda a incloure-la en els nostres esquemes mentals. Un web per crear mapes conceptuals és Bubbl.us, la qual permet descarregar els nostres mapes conceptuals o guardar-los al servidor; per altra banda, també trobem CMapTools.



Mapes mentals: és una manera d'organitzar el nostre pensament, facilitant, així, l'expressió de les nostres idees d'una manera gràfica. Algunes de les webs que permet crear mapes mentals són Mindomo, Mindmeister, Mapmyself.



Taulers d'anuncis: és una altra manera de presentar informació, però aquesta vegada mitjançant un suro. En aquest suro es poden afegir fotografies, enllaços, vídeos, etc. Una web que permet crear un tauler d'anuncis, o suro, és Padlet, en la qual no es necessari registrar-se.



Fluxogrames: són una altra forma de presentar informació, però l'objectiu d'aquests són resoldre un problema o feina. Word o Write ofereixen l'opció per crear-ne, tot i així nosaltres hem optat fer-ho amb Gliffy.




Informació extreta de:

Wordle. Conceptes o emocions.
Eines de suport al pensament: Els mapes conceptuals.Eines de suport al pensament: Els mapes mentals.Padlet o WallwisherEines de suport al pensament: Fluxogrames

No hay comentarios:

Publicar un comentario