jueves, 23 de octubre de 2014

sabem utilitzar el PREZI..?

                                    


Fins a quin punt sabem utilitzar el Prezi, ens podem preguntar tots, i en aquest post trobarem diferents aplicacions d'aquest programa, quines aplicacions educatives pot tenir,alguns conceptes bàsics...

En primer lloc cal dir, que es un programa que funciona online, però té l'opció de descàrrega i així tenir l'arxiu al teu ordinador i no necessitar estar conectat a la xarxa per poder veure-ho.
Si ens registrem com a educadors o formem part d'una entitat educativa, com es Blanquerna, ens dona la possibilitat d'accedir al programa sense limitacions de temps i de manera totalment gratuita.

Com a curiositat cal destacar que el seu nom complert és : Presentation Zooming, el propi nom indica que una de les seves característiques és fer zooms, la cual el diferencïa amb el powerpoint.

L'espai de què disposem amb aquest programa, podríem dir que es infinit, ja que no presenta limitacions, a diferencia del power on disposes d'un espai limitat per diapositiva. A la pròpia web de prezi, trobem presentacions molt originals basades en l'explicació d'una imatge inicial de la cual parteix tota la presentació.

A continuació adjunto l'enllaç de la web on trobar aquest programa : 




martes, 21 de octubre de 2014

Utilitats educatives del POWERPOINT








Avui dia existeixen limitacions amb l’ús, al centres educatius, del programa power point i és molt important sapiguer quins usos podem donar-li a l’aula. No només per exposar coneixements, sinó que té moltes altres utilitats, com per exemple :


Per treballar a classe com a resum.

1. Per transmetre sensacions a l’inici de la sessió.

2. Fer activitats a classe amb el grup d’alumnes : subratllar, encerclar, decorar..

3. Per acompanyar una escenificació de la lectura d’un conte o d’una obra de teatre.


Hi ha presentacions que són per exposar coneixements teòrics, però es queden molt lluny de d’aprofitar al màxim el programa.
Per tenir una idea d’activitats alternatives per fer a l’aula, podem llegir l’article titulat : “12 propostes d’ús creatiu i multimedial del programa powerpoint.”, del Jordi Simón i Llovet.

Les presentacions han d'aconseguir transmetre unes emocions, com per exemple la motivació.



Documentar, una mirada nova

                                                   



Després d'haver llegit aquest llibre pel seminari, m'agradaria adjuntar la portada del llibre i el treball que vaig realitzar, per mostrar el que m'ha transmés de manera personal.

    https://drive.google.com/drive/#folders/0B_L6PefJtqGwa1k2UFhVWUR0dVU

viernes, 17 de octubre de 2014

La descripció



La descripció és un mode d'organització del discurs que pretén representar linguïsticament qualsevol aspecte de la realitat, proporcionant informació i característiques d'aquests aspectes.


Hi ha dos tipus de descripcions, la objectiva i la subjectiva. En la objectiva l'autor adopta una actitud imparcial davant l'objecte o la situació a descriure i ho fa amb la major precisió possible. I en el cas de la subjectiva, l'autor reflecteix ell que li suggereix personalment l'objecte que descriu, deixant que les seves propies experiències i emocions influencïn.

En quan a l'estructura dels textos descriptius, aquesta està dividida en tres parts. En primer lloc, l'establiment del tema; en segon lloc, la caracterització i en tercer lloc, la relació amb el món exterior.

En referència al procediment a seguir per dur a terme un text descriptiu, s'ha de començar ideant, és a dir explorant la situació; seguidament s'ha d'ordenar la informació obtinguda i finalment, s'ha de textualitzar, és a dir redactar el text. Desprès de tenir això assolit per tal d'escriure correctament el text, és poden usar diferents tècniques descriptives com els sintagmes nominals àmpliament adjectivats, els verbs en present o imperfecte d'indicatiu, les paraules que descriuen impressions sensorials, comparacions, personificacions, al·literacions, etc.

jueves, 9 de octubre de 2014

Parlem de blogs?









Avui a classe hem tingut l'oportunitat de treballar aquest llibre, titulat : Usos educatius dels blogs.Recursos, orientacions i experiències per a docents. Francesc Balagué, Felipe Zayas.
En el que podem trobar informació general de què són els blogs, com podem crear-ne un, quins tipus de blogs hi ha, quines aplicacions podem donar-li, com fer un bon ús amb els alumnes, quins tipus de webs existeixen per crear un blog.. 
Està basat en històries reals de professors que es troben perduts davant d'aquests temes i els autors dels blogs els hi donen una solució. 

Hi ha un apartat més centrat en els blogs a nivell educatiu, i es aquí on nosaltres com a futures educadores ens hem centrat amb més profunditat. 

A continuació adjunto la síntesi del llibre : 
Blogs, edublogs o quaderns de bitàcola; fa escassament quatre anys, uns quants professors pioners van començar a introduir-los en l’àmbit escolar. L’evolució d’aquest fenomen ha estat espectacular i cada vegada són més els serveis i recursos disponibles.
Partint de la seva contextualització en la web 2.0, el blog es descriu com a sistema de gestió de continguts amb una dimensió social i comunicativa molt important. El blog és, en primer lloc, un mitjà de comunicació que pot contribuir a enriquir les interaccions entre els alumnes i entre aquests i el professor per afavorir aprenentatges actius. A més, el blog permet establir comunicació amb persones i grups situats més enllà del centre educatiu.
Aquest dossier té com a finalitat considerar els seus usos i possibilitats educatives dels blogs. Per a aconseguir-ho és necessari descriure l’estructura i les opcions de la plataforma en la qual s’allotja el blog. Alhora, aquesta anàlisi es veu recolzada per una col·lecció d’experiències reals de professors i professores que l’han estat utilitzant i que expliquen els detalls de la seva aplicació didàctica.
Per fomentar-ne l’ús i animar el lector a introduir-se en la “blogosfera educativa” es recullen recursos, manuals i enllaços d’interès que el guiaran en aquest apassionant viatge.

Després de la meva recomanació d'aquest llibre, si us trobeu a punt d'iniciar un blog i no sabeu com fer-ho, o si ja el teniu i voleu ampliar el seu ús.. us adjunto el llibre online.




martes, 7 de octubre de 2014

Editor de videos YOUTUBE




                                                               




Avui dia existeixen ja molts programes amb els que podem editar videos, alguns d'ells s'han de descarregar per poder utilitzar-los i d'altres com el que explicaré en aquest post, es poden fer servir online i tenen l'avantatge de donar accés a qualsevol usuari a través del portal de youtube.

Un cop entrem a la web de youtube, hem d'accedir als nostres vídeos i carregar-los, un cop pujats al nostre espai, accedim a l'editor de videos, i anem adjuntant els videos que desitjem a la barra de transició, i a sota d'aquesta mateixa i podem posar un audio a la vegada.

Adjunto ara el meu vídeo, d'un comiat d'aquest cap de setmana, d'una amiga que marxa a viure a Londres.




miércoles, 1 de octubre de 2014

Treball col.laboratiu. Google Drive.












S’ha de triar entre pissarra digital i pissarra tradicional de guix, o podem tenir les dues pissarres a l’aula? Tot seguit en parlem en el nostre treball de l’assignatura de GTIC, format per la Odet Montoro (jo), la Clàudia Pedrosa, la Carolina Torres i la Laia Tort. Tret de que el tema que ens proposaven pensàvem que molts companys/es el triarien, i com que volíem innovar de manera col·lectiva vam decidir fer aquest.  


El treball l’hem anomenat “Dos mons, un mateix objectiu”, ja que aquest tema tracta de l’actual i constant debat a les escoles pel que fa al tema de les pissarres tradicionals envers les digitals.


Tal com està pautat, hem fet ús dels diferents documents de Google via Drive. Tot i que no havíem treballat gaire en xarxa, ens hem introduït amb més fluïdesa de l’esperada. Ha estat una eina útil i eficaç a l’hora de treballar online entre totes, ja que ens ha permès està editant a tot moment amb seguretat i de forma conjunta. El format del formulari també ens ha estat senzill d’utilitzar i per tant, no hi ha hagut cap complicació a l’hora de compartir ni de recollir els resultats.


Finalment, hem acabat penjant el treball al bloc mitjançant els codis embed dels diferents documents compartits. D’aquesta manera es pot visualitzar de manera directe a cadascun dels nostres blocs.








Elements estructurals d'un blog





Un blog està constituït per diversos elements, alguns són comuns en totes les plataformes de blogs i altres són exclusius i personalitzables.


A continuació esmento els elements bàsics d'un blog:

Entrades:És la unitat amb la qual s'actualitza la informació del blog i es creen noves publicacions.

Comentaris:És el mitjà, a partir del qual es comuniquen els lectors d'un blog amb l'escriptor d'aquest. Es poden utilitzar per fer arribar a l'escriptor, crítiques, elogis, recomenacions, peticions, etc.

Pàgina estàtica:

És una pàgina que es manté sempre fixa en un espai del blog, es pot utilitzar per tenir una informació permanent que sigui fàcil de trobar i que sempre estigui en el mateix lloc.

Gadgets:

Un gadget és una eina o instrument que es poden afegir a un blog per personalitzar-lo. Hi ha de molts tipus, alguns serveixen per aportar informació al lector i altres són més visuals i entretinguts. Algun exemple de gadget són el rellotge, el temps, l'RSS, etc.

Blogroll:

És una llista on l'autor del blog inclou les seves recomanacions d'altres blogs o afegeix quins blogs afegeix ell.

En conclusió, aquests només són alguns dels elements que pot tenir un blog. La majoria serveixen per personalitzar el blog i es poden utilitzar de diverses maneres, encara que alguns són comuns en tots els blogs. La millor manera d'aprendre a utilitzar-los és investigar creant-nos un blog.