viernes, 17 de octubre de 2014

La descripció



La descripció és un mode d'organització del discurs que pretén representar linguïsticament qualsevol aspecte de la realitat, proporcionant informació i característiques d'aquests aspectes.


Hi ha dos tipus de descripcions, la objectiva i la subjectiva. En la objectiva l'autor adopta una actitud imparcial davant l'objecte o la situació a descriure i ho fa amb la major precisió possible. I en el cas de la subjectiva, l'autor reflecteix ell que li suggereix personalment l'objecte que descriu, deixant que les seves propies experiències i emocions influencïn.

En quan a l'estructura dels textos descriptius, aquesta està dividida en tres parts. En primer lloc, l'establiment del tema; en segon lloc, la caracterització i en tercer lloc, la relació amb el món exterior.

En referència al procediment a seguir per dur a terme un text descriptiu, s'ha de començar ideant, és a dir explorant la situació; seguidament s'ha d'ordenar la informació obtinguda i finalment, s'ha de textualitzar, és a dir redactar el text. Desprès de tenir això assolit per tal d'escriure correctament el text, és poden usar diferents tècniques descriptives com els sintagmes nominals àmpliament adjectivats, els verbs en present o imperfecte d'indicatiu, les paraules que descriuen impressions sensorials, comparacions, personificacions, al·literacions, etc.

No hay comentarios:

Publicar un comentario