miércoles, 1 de octubre de 2014

Elements estructurals d'un blog





Un blog està constituït per diversos elements, alguns són comuns en totes les plataformes de blogs i altres són exclusius i personalitzables.


A continuació esmento els elements bàsics d'un blog:

Entrades:És la unitat amb la qual s'actualitza la informació del blog i es creen noves publicacions.

Comentaris:És el mitjà, a partir del qual es comuniquen els lectors d'un blog amb l'escriptor d'aquest. Es poden utilitzar per fer arribar a l'escriptor, crítiques, elogis, recomenacions, peticions, etc.

Pàgina estàtica:

És una pàgina que es manté sempre fixa en un espai del blog, es pot utilitzar per tenir una informació permanent que sigui fàcil de trobar i que sempre estigui en el mateix lloc.

Gadgets:

Un gadget és una eina o instrument que es poden afegir a un blog per personalitzar-lo. Hi ha de molts tipus, alguns serveixen per aportar informació al lector i altres són més visuals i entretinguts. Algun exemple de gadget són el rellotge, el temps, l'RSS, etc.

Blogroll:

És una llista on l'autor del blog inclou les seves recomanacions d'altres blogs o afegeix quins blogs afegeix ell.

En conclusió, aquests només són alguns dels elements que pot tenir un blog. La majoria serveixen per personalitzar el blog i es poden utilitzar de diverses maneres, encara que alguns són comuns en tots els blogs. La millor manera d'aprendre a utilitzar-los és investigar creant-nos un blog.

No hay comentarios:

Publicar un comentario