jueves, 9 de octubre de 2014

Parlem de blogs?









Avui a classe hem tingut l'oportunitat de treballar aquest llibre, titulat : Usos educatius dels blogs.Recursos, orientacions i experiències per a docents. Francesc Balagué, Felipe Zayas.
En el que podem trobar informació general de què són els blogs, com podem crear-ne un, quins tipus de blogs hi ha, quines aplicacions podem donar-li, com fer un bon ús amb els alumnes, quins tipus de webs existeixen per crear un blog.. 
Està basat en històries reals de professors que es troben perduts davant d'aquests temes i els autors dels blogs els hi donen una solució. 

Hi ha un apartat més centrat en els blogs a nivell educatiu, i es aquí on nosaltres com a futures educadores ens hem centrat amb més profunditat. 

A continuació adjunto la síntesi del llibre : 
Blogs, edublogs o quaderns de bitàcola; fa escassament quatre anys, uns quants professors pioners van començar a introduir-los en l’àmbit escolar. L’evolució d’aquest fenomen ha estat espectacular i cada vegada són més els serveis i recursos disponibles.
Partint de la seva contextualització en la web 2.0, el blog es descriu com a sistema de gestió de continguts amb una dimensió social i comunicativa molt important. El blog és, en primer lloc, un mitjà de comunicació que pot contribuir a enriquir les interaccions entre els alumnes i entre aquests i el professor per afavorir aprenentatges actius. A més, el blog permet establir comunicació amb persones i grups situats més enllà del centre educatiu.
Aquest dossier té com a finalitat considerar els seus usos i possibilitats educatives dels blogs. Per a aconseguir-ho és necessari descriure l’estructura i les opcions de la plataforma en la qual s’allotja el blog. Alhora, aquesta anàlisi es veu recolzada per una col·lecció d’experiències reals de professors i professores que l’han estat utilitzant i que expliquen els detalls de la seva aplicació didàctica.
Per fomentar-ne l’ús i animar el lector a introduir-se en la “blogosfera educativa” es recullen recursos, manuals i enllaços d’interès que el guiaran en aquest apassionant viatge.

Després de la meva recomanació d'aquest llibre, si us trobeu a punt d'iniciar un blog i no sabeu com fer-ho, o si ja el teniu i voleu ampliar el seu ús.. us adjunto el llibre online.




No hay comentarios:

Publicar un comentario